Convert Clear

България на живо Подкаст

петък, 20 ноември 2015 г.

Как и защо гласувах на Заседание 03 на СОС от 19 ноември 2015

Дневният ред на заседанието можете да прочетете ТУК.

В началото на заседанието беше изчетена декларация от Столичния общински съвет по повод терористичните атаки в гр. Париж на 13.11.2015 г. Предложих на групата на РБ да приемем такава декларация и съвсем естествено се оказа, че такова желание и намериение вече има във всички колеги както от РБ, така и от другите сили в СОС. Ето и текста, за който имах възможността да предложа няколко реда.


Ние, общинските съветници от Столичен общински съвет изказваме най-искрените си съболезнования към гражданите на Париж и целия френски народ станал жертва на чудовищни терористични атаки, които отнеха живота на невинни граждани, между които има и българин.

Категорично осъждаме тероризма и опитите за насаждане на страх в демократичното европейско общество. 

Не трябва да отстъпваме пред опасността Европа да бъде поставена на колене. Всяко посегателство срещу свободата и правото на човешки живот трябва да бъдат наказвани. 

Нашите две европейски столици са по-единни и близки от всякога и ще продължат да отстояват европейската мечта за свобода и мир.

В този тежък момент скърбим заедно с вас за жертивите. 



Точки 1 и 2 - Гласувах За. Финансов доклад от Дончо Барбалов.

Точка 3 - Гласувах Против. Може би най-скандалната точка, която съм виждал.
С 32 гласа За, СОС прие предложението да се пренасочат и изхарчат за 30 дена 5 милиона лева неизхарчени инвестиции от планирания бюджет. Обяснението беше, че тези пари ще отидат за събиране на листата в София и за чистота. Това са допълнителни 166 000 лв на ден (извън планираните) за събиране на листа и чистота! Аз гласувах против, както и всички извън ГЕРБ, но мина благодарение на Атака и ВМРО. Заключенията оставям на вас...
Тъжното беше, че кмета Фандъкова защити това действие. След това гласуване за мен окончателно се разби романтичната представа продавана в медиите, че ако нещо нередно се върши, то е зад гърба на иначе безспорно симпатичната г-ж Фандъкова.




Точки 4 до 8 - Гласувах За. Финансови доклади от Дончо Барбалов.

Точки 9 до 21 - Гласувах За. Всичко изглеждаше нормално в тези точки.

Можете да гледате запис от заседанието ТУК.

Няма коментари:

Публикуване на коментар