Convert Clear

България на живо Подкаст

понеделник, 18 ноември 2013 г.

Лъжата на министър Цветлин Йовчев лъсна и в национален ефир

Препечатвам новината от сайта на Нова телевизия. В сутрешния блок на "Здравей България" излъчиха кадрите ми, които доказват, че министър Йовчев лъже за това, че не са записвани лични данни на протестиращи.

"Протестиращият Иво Божков потвърди в „Здравей, България”, че въпреки дадените гаранции на вътрешния министър Цветлин Йовчев, че данни на протестиращи не са били, не са и няма да бъдат събирани, това всъщност се случва. Доказателството за това е видео, което той успява да заснеме с мобилния си телефон на 13-и ноември вечерта.

Тогава на столичните ул. „Шишман” и ул. „Аксаков” полицаи поискали личната карта на жена, която искала да премине отвъд полицейските ограждения и да отиде на протеста пред Народното събрание. Оказало се, че те не само проверяват данните й, но и ги записват. При нейния отказ се оказва, че тя следва да бъде арестувана. Някои от протестиращите са записвани дори с удивителни отстрани.

Според Иво Божков има две хипотези за случилото се:

„Първата хипотеза е ,че министър Йовчев знае какво се е случило, има информация за провежданите снемания на лични данни и това означава, че той в ефир пред цяла България излъга. Другата хипотеза е, че той не знае какво се случва в неговото ведомство и съответно неговите разпореждания не се изпълняват”.

Протестиращият допълни, че от началото на протестите цивилни полицаи заснемат с камери лицата на протестиращите, които са на първите редове.

„Това е притеснително, защото има огромно разминаване между това, което се случва на улицата и това, което казва министърът”, коментира Иво Божков и допълни, че остава отворен въпросът къде отиват всички тези данни и колко време се пазят.

Повече гледайте във видеото.:"


Видеото се бави няколко секунди преди да тръгне. Можете да го видите и ТУК
.

#occupySU #ДАНСwithme #DANSwithme

13 коментара:

  1. Ами когато те ви записват данните, и вие имате право да им запишете имената! ДЛЪЖНИ са да се легитимират!

    Разбира се, че е незаконно да ни записват личните данни, когато влизаме в на митинг. Това е полицейщина.

    Иначе слава богу, че някоя бабка в провинцията, гледаща Нова, може и да вдене, че МИНИСТЪР лъже безобразно пред всички. Разбира се, че знае какво се е случило. Ако не знае - е некадърен министър и трябва да си подаде оставката. Ако знае - кара служителите си да вършат противозаконни неща и ЛЪЖЕ обществеността - пак трябва да си подаде оставката.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не е само МИЛИЦИОНЕРЩИНАТА на този или онзи митинг,тя е отдавнашна и повсеместна в туй БеГе! Пълна диващина и дивотия беше,а и до днес е... Те щели да запишат,ама и ние да сме записвали?! Мерси,и какво- ние сме пушечното месо,а ТЕ са ОРГАНА РЕПРЕСИВЕН ! В тях е оръжието и репресията по закон,а народът да чака кога и как ще го подхванат-сборно или поединично....Това е МИЛИЦИЯ..и винаги е било!Каквато властта-такава и полицията..т.е.-Милиция!

      Изтриване
  2. Е на мен и моя колега от университета ни записаха именно там данните!!!! А ние бяхме да си купим пица и цигари!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Видеото не може да се гледа нормално от чужбина!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пробвайте директно от сайта на Нова: http://bit.ly/HULIMc

      Изтриване
    2. НОВА, да ви ева стриминга да ви ева :)))

      Изтриване
    3. Правилно,г-н Танев..правилно!!

      Изтриване
    4. От сайта на нова си върви нормално :)

      Изтриване
  4. Мен и мой приятел провериха в метрото на станция Жолио Кюри на 12.11.2013. Вкараха ни в една стаичка и поискаха лични карти. Попитах ги за какво са им, а те отговориха, че правят проверки за валидност на ЛК???? Надникнах в тетратката и там бяха записани около 7-8 човека..

    ОтговорИзтриване
  5. Нашите ги провериха и ни "установиха", каквото и да значи, пред СУ, където ни натикаха на 12.11.13.

    ОтговорИзтриване
  6. браво на Нова ТВ ,браво и на Иво Божков

    ОтговорИзтриване
  7. Йовчев си плю в сурата !!
    В нормалните държави след такова предаване си взимаш шапката и казваш на шофьора,
    че вече е свободен !!

    ОтговорИзтриване
  8. Успех на изборите!
    Невероятни сте! Страхотна публикация! Браво на авторът! Поздрави и успех с развитието на този блог!
    Дигитална агенция Висео

    Дигитален маркетинг

    Един Клик



    С пожелание за успешно развитие на проекта!
    Дамско издание Iwomanbox.com

    Интернет магазини

    Deva.bg
    електронно издание за модерната жена

    ОтговорИзтриване