Convert Clear

България на живо Подкаст

петък, 26 февруари 2016 г.

Как и защо гласувах на Заседание 09 на СОС от 25 февруари 2016

Дневният ред на Заседание 09 може да намерите ТУК.

Точка 1- Гласувах За

Точка 2 - Не гласувах одобряване на годишните финансов и технически отчет на програма "Зелена София" за 2015 г., тъй като цените на инструментите ми се струват неоправдано високи. За една лопата сме платили по 30 лв при положение, че количествата са големи (82 общо). Ето и списъка с предмети и цени. Бих приел аргумента за качество, защото на пазара има лопати по 10 лв с дървена дръжка, която може да се счупи, но не съм убеден, че това е най-добрата цена, която може да се постигне. Съответно се прахосват общински пари.
Верно, че за 10 000 лв е направо кокошкарска заяждане (спрямо 5те милиона за шума, които без конкретика бяха гласувани да отидат към сметопочистващата фирма), но важен е принципът.

Целият доклад ТУК.

Точки 3, 4 и 5 - Гласувах За.

Точка 6 - Не гласувах

Точки 7, 8 и 9 - Гласувах За.

Точки 10, 11 и 14 - Не гласувах. От началото на този СОС отказвам да гласувам точките на бившия главен архитект Петър Диков. Много от тези точки са рутинни и неучастието ми в гласуването не пречи на тяхното приемане. За спорните точи разбира се взимам отношение.

Доклад 12 и 13 са отложени поради липсващо становище на комисии.

Точки 15 до 18 - Гласувах За.

Точка 19 - Гласувах Въздържал се. Докладът беше приет с 36 За, 11 Против и 8 Въздържал се. С това решение Общинския съвет взе страна в спора между два лагера - шефът на заведението Гълъбина Тарашоева и Анна Попова, която е също част от ръководството и наследява поста й. Незабавното освобождаване от длъжност месец преди изтичане на договора подсказва само, че се търси показно наказание, мотивите за което не се посочват никъде.
Позицията на Милка Христова, която обяснява казусът може да видите на 51-а минута от записа на заседанието ТУК.
Гласувах За предложението за отпадане на доклада, което не беше прието - 16 За, 35 Против и 3 Въздържал се.

Точки 20 до 27 - Гласувах За.



Няма коментари:

Публикуване на коментар