Convert Clear

България на живо Подкаст

петък, 15 април 2016 г.

Как и защо гласувах на Заседание 12 на СОС от 14 април 2016

На заседание 12 на Столичния общински съвет се прие промяна на цените на билети и карти за градския транспорт в София. ГЕРБ решиха да не се съобразят с безспорните аргументи, че новите цени на превозните документи се предлагат на базата на непрозрачна и абсолютно неясна финансова рамка изготвена от Центъра за градска мобилност. Предложението мина благодарение на 5 гласа (от 11) от Реформаторски блок.

Нямаше как да подкрепя изцяло сгрешен подход, за това гласувах Против наредбата, която определи новата цена на билетчето на 1,60лв. Уви предложението мина с 34 За (29 ГЕРБ +5 РБ), 18 Против и 6 Въздържал се. Тва е, честито на софиянци!

Гласувах и Против точки 1 до 4 свързани с ЦГМ и новите цени.


Ето и моете изказване Против новата наредба по време на гласуването:



Не гласувах точка 5 на Борис Цветков относно изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на СОС. 

Гласувах За точки 6 до 11. Относно точка 6 - именуване на парково пространство на територията на район „Средец”, Столична община. Гласувах За, но считам, че наименуването на забутано междублоково пространство на името на един герой като испанския посланик в България (1940-1943) Хулио Паленсия, спасил 800 български евреи като им издава визи и извежда извън България е по-скоро подигравка, отколкото акт на благодарност.

Гласувах Въздържал се на точка 12 - приемане на Годишна програма на Специализирания общински приватизационен фонд за 2016г.

Гласувах За точки 13 и 14

Гласувах Въздържал се на точка 15 - одобряване на класиране и финансиране на проекти по Програма „Европа” на Столична община за 2016г. Считам, че за догодина процедурата може да бъде подобрена.

Гласувах За точки 16 и 17

Не гласувах точки 18 до 29 - От началото на този СОС отказвам да гласувам точките на бившия главен архитект Петър Диков, както и на неговата заместничка арх. Бойка Къдрева. Много от тези точки са рутинни и неучастието ми в гласуването не пречи на тяхното приемане. За спорните точи разбира се взимам отношение.

Гласувах За точки 30 до 40 - всичките бяха предложения на районните кметове на София.

Целият дневен ред можете да видите ТУК.

Запис от цялото заседание:

Няма коментари:

Публикуване на коментар