Convert Clear

България на живо Подкаст

четвъртък, 7 март 2013 г.

Влизането на институциите в офисите на ТИМ е най-голямата почит, която можем да дадем на Пламен

Публикация в сайта на БНР, програма Хоризонт:

Трябва ясно да се каже, че не това е начинът, но Пламен Горанов направи нещо, което позволи една тема да влезе във всички медии с конкретиката, имената, публичните тайни, за които всички знаем. Очаквам от институциите да влязат в дружествата на ТИМ и да проверят дали има нередности. Това е най-голямата почит, която можем да отдадем на Пламен. Хората трябва да направят достатъчен натиск това да се случи.
Доверието във всички институции е сринато и затова е много важна ролята на гражданите, които чрез ясната си позиция и натиск карат хората да функционират. От тях трябва да дойде натискът и сигналите.
Това каза за "Хоризонт" в предаването "Преди всички" протестиращият Иво Божков.
Божков призова хората, които се страхуват за сигурността си, да използват платформата balkanleaks.eu (която гарантира пълна анонимност), за да споделят документи, заради които институциите да се самосезират. Един от начините да се накарат тези институциите да работят повече е прозрачност, каза той.
Цялото интервю на С. Великова с И. Божков можете да чуете в звуковия файл на сайта на Българското национално радио.

4 коментара:

  1. Почитта трябва да дадем, преди всичко към себе си и тези след нас. Ние сме мачкани и нашата чест е поругана, ние сме длъжни да оцелеем, а чрез нас и България. Ние трябва да негодуваме не толкова срещу несгодите, а преди всичко срещу кражбите, поруганата чест и достойнство.Това ще е почитта към Пламен, в противен случай не сме разбрали нищо.

    ОтговорИзтриване
  2. Само от хората трябва да идват сигналите, гражданите да се научим да даваме гласност на нередностите, не да ги подминаваме.

    ОтговорИзтриване
  3. Иван Иванов8 март 2013 г. в 0:39

    ПЛАМЕН е най-хубавото и Свято нещо,което и се е случвало на България след ЛЕВСКИ !!! Той освободи Духът на Българите,а свободният дух не познава робство и прави чудеса ! Доброто за България тепърва предстои ! Амин !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ти си се побъркал, ве как ще сравняваш Левски с който и да е?! Родоотстъпник!

      Изтриване