Convert Clear

България на живо Подкаст

сряда, 20 февруари 2013 г.

Протестите се сведоха до едно искане: "Оставка"

Днес, вторник 19 февруари 2013 г. се състоя пореден протест срещу правителството на ГЕРБ.
Извънредното изявление на Бойко и предложените мерки не оказаха никакво влияние върху решителността на протестиращите да излязат отново на улицата.
По случай 140 години от гибелта на Васил Левски се състоя поклонение пред паметника на Апостола. След поклонението, насъбралите се между 2 и 5 хиляди души (никак не съм добър с оценка на събирания), се отправиха към Парламента и обкръжиха източната част на сградата.
В този момент няколко провокатори се опитаха да ескалират напрежението с мятане на клони и бомбички, но мнозинството от хора, които скандираха "Без насилие" веднага неутрализира агресивните младежи. Така се предотврати сблъсък, а полицията дори отстъпи и зае позиция зад защитните огради, като предостави свободен достъп до пространството пред Парламента - този жест беше оценен и всички ръкопляскаха.
След този момент площада се изпразни и всички се насочиха към Орлов мост.
След това картината се промени изцяло а това, което се случи вероятно сте го гледали по централните емисии на традиционните телевизии.

На този линк можете да гледате запис от местата, през които мина шествието и случките, на които попаднах по време на цялата тази доста бурна вечер: ЗАПИС

Утре ще има и клип с избрани моменти от протеста и останалата част от днешния ден.
Целият протест се предаваше на моя юстрийм канал: www.ustream.tv/channel/najivo

1 коментар:

  1. Браво Иво, юнак си !
    Гледах снощи цяла вечер и хич не ти беше лесно, но успя да предадеш всичко. Искам да знаеш, че това, което правиш се цени.
    Дерзай!

    ОтговорИзтриване