Convert Clear

България на живо Подкаст

неделя, 24 февруари 2013 г.

Големият избор на младите днес

Ето и един няколко елементи от гледната ми точка за събитията на 22 февруари 2013 г. На този ден беше гласувана и приета оставката на правителството на ГЕРБ. 


"Какви са притесненията и страховете на двама млади хора, неостанали безучастни от протестите и случващото се в страната? Какъв е изборът им днес?

Предлагаме ви гледната точка на политолога Иво Божков и журналиста Джема Зечини. И двамата участват преди три години в проекта на БНТ "Големият избор". Въпреки че завършват образованието си в чужбина, се връщат тук. Тя е магистър по международен мениджмънт, а Иво завършва политически науки в Монреал.

Иво Божков е на протестите още от първия ден. Смята, че в момента няма лидери на алтернативна политика, както и личности, които да водят протестиращите.

Джема Зечири очаква правилни за страната управленски решения. Признава, че се чувства несигурна и всичко в момента е един хаос. И най-важното обобщение според нея трябва да бъде съсредоточено в погледа напред, не в обръщането назад в миналото.

Иво и Джема ще продължават да отстояват позициите си и да бъдат там, където най-ясно може да се чуе гласът на гражданското общество."

Няма коментари:

Публикуване на коментар