Convert Clear

България на живо Подкаст

петък, 22 ноември 2013 г.

Награда Валя Крушкина за онлайн медия и блог

Снощи ми беше връчена награда за "онлайн медия и блог" на втория годишен конкурс “Валя Крушкина – журналистика за хората”
Росен Цветков от БНТ взе голямата награда заради материала си за платените агитки на Атака, събрани от фитнес-зали, за да пазят Волен Сидеров от гнева на хората.
Наградата за млад журналист бе спечелена от Полина Паунова от Медиапул.
Мария Чернева от БНТ за втора поредна година спечели наградата в категорията “Електронни медии”.
Призът за “Печатни медии” взе Панайот Ангарев от вестник “Сега”.

Тази награда е изключително признание за мен и в същото време една огромна отговорност.
Искрено се радвам, че отразяването ми "На Живо" е помогнало на много хора да участват в случващото се.
От началото на протестите от тази година близо половин милион души са се включили в моя ю-стрийм канал "На живо": www.ustream.tv/channel/NaJivo. Това е сигнал, че хората са имали необходимост и потребност да виждат и следят в реално време събития, които дълбоко ги вълнуват.
Какво различава моето предаване "на живо" от една обикновена камера за наблюдение поставена над площада? Интерактивността и възможността за директен контакт между всички зрители, мен и хората пред обектива. Докато предавам, аз виждам писанията и въпросите на зрителите и съответно им отговарям писмено или с коментар. Докато разговарям с някого на улицата, зрителите ми подсказват въпроси и участват активно в комуникацията. Очевидно този канал е част от бъдещето на журналистиката, която трансформира хората от потребителите на информация, в активни участници в нейния поток.
Тази нова среда тепърва ще се развива у нас, както и по света и мога смело да твърдя, че това е сфера, в която #България няма да е на традиционната си последна позиция.


Снимки: Силвия Атанасова

4 коментара:

  1. Честито, Иво! Шопенхауер казва, че цялата истина минава през три етапа:
    Първо, смятана е за абсурд.
    Второ, тя е насила спирана.
    Трето, тя е приемана за очевидност.

    Чудесно е, че успя да събереш трите в едно, когато светът почти не познава журналистиката като реципрочно на "истина" .. Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване