Convert Clear

България на живо Подкаст

петък, 14 февруари 2014 г.

Наглост и лъжи - историята на едно "успяло" момче на 33

бТВ излъчи разследване с име "Репортаж за депутата Делян Пеевски, който по документи не е богат". Последва събеседване с Ивайло Крачунов от агенция ПИК, Николай Стайков от НОрешарски и мен. Вижте двата материала ТУК

В разследването на Мария Цънцарова, чрез документи се разобличават множество лъжи и премълчани факти за "успелия мъж на 33". 


Най-откровената лъжа е може би тази на майката на Делян, която твърди в прав текст, че репортаж на френско-немската обществена телевизия АРТЕ за Пеевски не отговаря на истината. Ето какво казва тя:

Ирен Кръстева: "Твърденията за притежаваните от Делян Пеевски множество „мними" имоти също не отговаря на истината. Нито аз, нито моят син Делян Пеевски сме собственици и на заснетия в излъчения репортаж хотел, което лесно може да бъде проверено в Службата по вписванията"
(Става дума за хотел Берлин, пред който екипа на АРТЕ засне част от репортажа.)

Проверка в службата по вписванията показа точно обратното. Балканска медийна компания ЕАД, собственост на Ирена Кръстева, притежава части от хотел Берлин.

Но това е само един от скандалните факти, които се показват с документи в репортажа. Ана Димитрова - първи собственик на фирмата, която притежава имотите, с които се разпорежда Пеевски, днес е директор на... правителствена информационна служба. За съжаление коментарът "оплели са се като черва" е верен.

Искрено се радвам, че реакцията, която ни изведе на 14 юни 2013, е била основателна и този човек не бе допуснат да стои на позицията шеф на ДАНС. Протестът ДАНСwithme постигна тази важна първа победа. Но най-трудното - да се изчисти държавното управление от подобни индивиди - тепърва предстои. То зависи от непрестанния натиск и критика на гражданите и от конкретни действия на политическите партии, които са готови да се ангажират да отвоюват държавата ни от мафията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар