Convert Clear

България на живо Подкаст

четвъртък, 6 март 2014 г.

Операция Чисти ръце. Досието Пеевски в прокуратурата и документите, според които Ирена Кръстева лъже


Протестна мрежа с операция Чисти ръце. Досието Пеевски в прокуратурата. Гост Николай Стайков, журналист и координатор на сайта Норешарски.
В предаването (27-а минута) Николай Стайков показа и документите, които доказват, че твърденията на Ирена Кръстева от 13 януари са лъжа. Следствие на репортаж на френско-немската обществена телевизия ARTE  (линк към преведената версия на Нова ТВ), Ирена Кръстева заяви пред медиите:

„Твърденията за притежаваните от Делян Пеевски множество „мними“ имоти също не отговарят на истината. Нито аз, нито моят син Делян Пеевски сме собственици и на заснетия в излъчения репортаж хотел, което лесно може да бъде проверено в Службата по вписванията, ако някои от участниците в репортажа си бе направил това усилие, но явно установяването на истината не е целта на репортажа."

Проверка в службата показва, че според нотариалните актове фирмата на Ирена Кръстева, „Балканска медийна компания“, е собственик на над 10 апартамента и други обособени части от сградата на хотел Берлин:


Вижте видео от цялото участие на Николай Стайков в Седмицата на жИво:




Няма коментари:

Публикуване на коментар