Convert Clear

България на живо Подкаст

събота, 22 март 2014 г.

TEDxNBU 2014 отговори на въпроса #КОЙ, вижте най-смелия отговор

TEDxНБУ 2014 отговори на въпроса КОЙ. За екипа на TED, отговорът е НИЕ. За останалите лектори отговорите заслужаваха вниманието на участниците. Ще можете да ги видите на видеата, които ще бъдат публикуване на страницата на събитието ТУК. Моята презентация беше стриймвана онлайн на www.ustream.tv/channel/NaJivo
Ето цитати от туитър на моята презентация:
"България е лук. За да стигнем до истината трябва много да белим и плачем"
"Отговорът на въпроса "кой" е на 1 клик разстояние когато държавата работи добре"
"Стриймването е новото риалити на България."
"Липсата на отговор на въпроса "Кой?" е в липсата доверие, на прозрачност и на отчетност"
"Една сълза за KLETA MAJKA BALGARIQ #tedxnbu #onionnews #неновините "

Не мога да не ви споделя видео с част от презентацията на Радослав Бимбалов, създател на Пътеводител на българския гражданин, който ексклузивно за TEDxNBU даде отговора на въпроса. Напълно споделям!







1 коментар:

  1. Според мен презентацията на Радослав Бимбалов е много добра и хубава, но наивна с отговора си. През цялата история на човечеството всички "революции" и промени са правени от отделни лидери, които са убеждавали и повеждали масите. Господин Бимбалов наивно смята, че е възможно МНОЗИНСТВОТО граждани да са достатъчно свободни икономически, достатъчно интелигентни, достатъчно ангажирани и сами да осъзнават необходимостта от гласуване за политическа партия след самостоятелно информиране от различни източници. Това е една утопия. Единствения шанс на България да се "оправи", е все повече интелигентни българи да имат АКТИВНА гражданска позиция и да протестират срещу всички лъжи и манипулации на политици и медии. Така първо поне част от медиите ще станат по-обективни и политиците ще започнат да се съобразяват ВСЕКИ ДЕН, а не само преди избори, с исканията на гражданите.

    Единствената държава в света, в която наистина има демокрация и реално управление на държавата и общините от всички граждани, е Швейцария и за това съвсем не случайно тя е една от най-богатите държави без, нефт, газ, злато, диаманти и т.н.

    ОтговорИзтриване