Convert Clear

България на живо Подкаст

вторник, 24 юни 2014 г.

Протестна мрежа поиска дата за оставката на правителството на Доган Пеевски

Протестна мрежа внесе писмо до премиера Пламен Орешарски и парламентарните групи на Коалиция за България, Движение за права и свободи, АТАКА и ПП ГЕРБ, с копие до Президента на Република България Росен Плевнелиев. В него организацията настоява за незабавно определяне на точната дата на оставката на тази фалирала власт и незабавно изготвяне на точната пътна карта за провеждането на предсрочни парламентарни избори.


Прочетете пълния текст на писмото:

До Пламен Орешарски

До Парламентарна група на Коалиция за България

До Парламентарна група на Движение за права и свободи

До Парламентарна група на партия АТАКА

До Парламентарна група на ПП ГЕРБ

Копие: До г-н Росен Плевнелиев
Президент на Република България


По силата на споразумението от Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), провел се преди броени дни, днес трябваше да стартират политическите консултации във връзка с неизбежните предсрочни избори. Фактът, че те не се състоят, означава, че за пореден път гражданите бяха излъгани, че ОСТАВКАТА предстои и управляващата олигархична банда си отива.

Кризата в държавата прерасна в катастрофа. Протестиращите граждани предупреждаваха, че това е неизбежно, още преди година. Протестна мрежа настояваше, че това е неизбежно, през цялото време в тази една година. А България днес е изправена пред:
  • природно бедствие, което доказа липсата на държава;
  • сериозен проблем в банковата сфера, който доказа липсата на държава;
  • отказ за диалог с Европейския съюз по ключови за държавата въпроси като бъдещето на проекта Южен поток и Договора за еврофондовете за следващия програмен период, което доказа липсата на държава.
Управляващите фалираха преди година на 14 юни. Година по-късно те капитализираха този фалит до размера на национално предателство, което придоби размерите на национално бедствие, заради огромните щети, които засягат всеки един български гражданин, без значение дали той ги е подкрепял или не. Единственото, което управляващата коалиция в лицето на ДПС-БСП-АТАКА в тази една година доказа, е, че те са подвластни на личните амбиции на Доган Пеевски, който преследва политическа власт и икономически и медиен монопол на всяка цена, била тя и тотална разруха, и на имперските интереси на една друга държава, която преследва собствения си дневен ред на всяка цена, била тя и тотална разруха. България не може да си позволи това. Вярваме, че днес това е вече повече от очевидно.

Протестна мрежа настоява: НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ ОПРЕДЕЛЕНА ТОЧНАТА ДАТА НА ОСТАВКАТА НА ТАЗИ ФАЛИРАЛА ВЛАСТ И НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ ОПРЕДЕЛЕНА ТОЧНА ПЪТНА КАРТА ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО НА ПРЕДСРОЧНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ.

Времето на политическите консултации приключи. Тъй като тази власт доказа, че е абсолютно неуправляваема по пътя на разрухата, която причинява на България с всяко едно свое действие във всяка една своя минута, ние настояваме тази ОСТАВКА ДА БЪДЕ НЕЗАБАВНА.

Протестна мрежа настоява за НЕЗАБАВНО РАЗПУСКАНЕ на това народно събрание след подаването на ОСТАВКАТА. Тази корумпирана управляваща коалиция нееднократно доказа, че използва всички опити за договорки в свой интерес, което означава срещу интереса на държавата и хората.


24 юни 2014 г.
Протестна мрежа
София

Няма коментари:

Публикуване на коментар