Convert Clear

България на живо Подкаст

сряда, 17 септември 2014 г.

#GLASSувай за ПРОЗРАЧНОСТ

За пръв път се явявам на избори за народен представител. След цялата 2013 година на протести, които отразявах и в които участвах, се впуснах в надпреварата с ясното съзнание, че това е един от начините да се бориш за промяна. Желанието ми да бъда назад в листата на 24-ти МИР София и в тази на 01-ви МИР Благоевград е защото вярвам, че избирателите, а не партийните централи трябва да определят кой влиза в Народното събрание.

България трябва да бъде стабилизирана като в парламента влизат партии с отговорни пред гражданите личности. Преференцията е наградата в надпреварата на идеи, а резултатът от преференцията ще са достойните за доверие хора.

ПРОЗРАЧНОСТ ВЪВ ВСИЧКО

За това ще работя и ще се боря. Моделът #КОЙ и корупцията крадат не само нашите данъци, крадат бизнеса на предприемчивите, крадат равния старт на всички във всичко. Протестът вече освети този модел. За да го унищожим решението е да се въведе пълна прозрачност с всички институционални механизми. Нужен е отчет защо и за какво се харчи всеки един лев.

Ще работя за това гражданите да получат:
  • Прозрачност на бюджета на всяка държавна фирма и община и публикуване на всеки разход над 5 000 лева. Цялата информация да е лесно достъпна на едно място в интернет.
  • Прозрачност на собствеността на всички компании, които харчат обществени или европейски средства. Партньор на държавата трябва да бъде бизнесът с ясно и чисто лице, а не офшорните компании с неясни собственици, неясни интереси и неясни цели.
  • Видими потоци на държавните пари: #OpenBanking. Отворени отчети на държавните сметки, за да е видно къде отиват плащанията, с изключение на заплатите на служителите. Това изискване да е за всички НПО-та, които получават държавни средства или участват в обществени съвети към официални инситуции.
  • Публичност на всички обществени обсъждания и дискусии чрез онлайн излъчване на живо / стриймване.
  • Отворен код в държавата. #OpenSource. Софтуерът, който ползва държавата и плащат данъкоплатците, трябва да е публична собственост, с отворен код и да се разработва прозрачно.
  • Съдебна реформа, която да намали корупцията, да осигури правораздаване в рамките на закона и спазването му, а не прескачането му. Ръката на закона трябва да се стоварва ефективно и безкомпромисно.

Прозрачността дисциплинира и намалява злоупотребите: нарушителите на закона не знаят в кой момент са наблюдавани затова или спират или ги хващат.

Прозрачността убива корупцията и спасява доходите. Колкото повече прозрачност, толкова по-малко корупция. Колкото по-малко корупция, толкова по-добри, по-ефективни и по-бързи обществени услуги и по-високи доходи.

Продължавам да се боря, както до сега, за осветяване и унищожаване на модела #КОЙ чрез единствения гарантиращ успех начин: ПРАВИЛА И ПРОЗРАЧНОСТ
КОЙ съм аз?

Завършил съм политология в монреалския университет и Института по политически науки в Париж. Работил съм в Национална мрежа за децата, а от началото на тази годинa съм водещ на „Седмицата на живо“ по Евроком ТВ. Отразявах на живо в интернет протестите през цялата 2013 година и спечели 4 награди за журналистика и правозащитност – Валя Крушкина журналистика за хората, БГ Сайт за онлайн журналистика и награди „Човек на годината“ на журито и на публиката. Един от 13-те подписали сигнала на Протестна мрежа до прокуратурата срещу Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков за организирана престъпна група.
Ако живеете в 24 МИР София:

райони Оборище, Средец, Възраждане(Зоните), Подуяне (Сухата Река, Хаджи Димитър, Стефан Караджа, Левски, Левски Г и В), Слатина (Слатина, Гео Милев, Редута, Яворов, Ситняково, Христо Ботев), Искър (Дружба 1&2), Сердика (Фондови жилища, Банишора, Орландовци, Малашевци, Бенковски), Кремиковци (Враждебна, Челопечене, Ботунец, Кремиковци и Сеславци, селата Горни Богров, Долни Богров, Яна и Желява, както и град Бухово) можете да ме подкрепите в листата на Реформаторски блок с № 7, като гласувате преференциално с №23 от списъка с кандидати
Ако живеете в 01 МИР Благоевград:

Общини Банско, Белица, Благоевград, Гоце Делчев, Гърмен, Кресна, Петрич, Разлог, Сандански, Сатовча, Симитли, Струмяни, Хаджидимово и Якоруда можете да ме подкрепите в листата на Реформаторския блок с № 7 като гласувате преференциално с № 6.#GLASSувай за ПРОЗРАЧНОСТ
Няма коментари:

Публикуване на коментар