Convert Clear

България на живо Подкаст

вторник, 7 октомври 2014 г.

Въпреки всичко, една голяма лична и малка обща победа

Официалните резултати от преференциите са ясни. Получил съм подкрепата на 1112 души - 868 в 24София и 244 в 01Блаоевград (от които 103 само в Гоце Делчев!). Днес установихме, че поне десетина преференции не са били отчетени и вероятно реалната цифра е с няколко десетки души повече, без това да променя подредбата. (можете да проверите вашия протокол от секцията тук)
В София това ми отрежда 5-то място в листата, а в Благоевград 7-мо, но и на двее места гласовете не достигат бариерата за пренареждане от 7%. В 24София са избрани трима депутати от РБ, а в 01Благоевград един. Реформаторския блок ще има парламентарно представителство с 23 депутати, избрани да направят всичко възможно да започнат да реформират България.


Резултатите 24МИР София
Резултати 24МИР София

Искам да ви споделя защо за мен това е една огромна лична победа. Участвах в тези избори с желанието да постигна успех максимално самостоятелно - въпреки цялата реалност и въпреки всички практики и схеми.
Не успях да бъда избран за народен представител, но за мен е абсолютна победа, че успях да спечеля личното доверие на всеки един от тези 1112 души, които абсолютно убедено, свободно и под никакво външно влияние или партийно напътствие са ме подкрепили вчера. Не знам дали можете да си представите какво означава това толкова много хора не само да те познават, но и да ти поверят да ги представляваш. Отговорността ми към вас е огромна и въпреки че съжалявам, че гласът ви няма да получи трибуна в пленарната зала, ви уверявам, че както до сега, няма да спра да защитавам нуждата от прозрачност, отчетност и човешко поведение. Аз и, убеден съм, всеки един от вас, сме от тези, които печелят не когато смачкат противника, опонента или съпартиеца си, а когато успеят да докажат, че просто са по-добрите и по-дейните. В осем софийски района, Благоевград и Гоце Делчв част от нас бяха преброени благодарение на модерните технологии и нестандартното послание. В цяла България сме много повече и трябва да продължим да вярваме, че положението може да се подобри не с пренареждане на гадостта, а с отстояване докрай на собствените ни убеждения.
Благодаря на всички, които ми помогнаха с идеи, съвети, критики, носене на плоскости, отлепяне на стъкла, висене по нощите и говорене с хората. Благодаря и на платените и неплатените хейтъри, които каляват поведението ми и показват нагледно цивилизационната ни разлика. Без всички вас нямаше да съм аз.

Прозрачността за всяка публична дейност беше и си остава кауза, за която ще се боря. За това ето и един обобщен отчет:
Не влязох в предварителна договорка с нито една районна партийна организация за напътстване на членове. Поех сам всички разходи покрай прозрачната стая (3000лв) и огледалната стая (2000лв), за което изтеглих кредит от 3500лв. Тъй като телевизионното време в кампания е безбожно скъпо, си позволих единствено реклама във фейсбук в рамките на 400$ и 5000 брошури за 500лв. Това ми бяха възможностите и това прецених, че си заслужава. Демокрацията е скъпо упражнение, но свободата е безценна и си заслужава всяко усилие. Ще направя така, че да запазя вашето доверие, а ако го загубя, разчитам да ми кажете къде съм сгрешил.

снимка: Алекс Борназ

4 коментара:

  1. БРАВО! Така се прави, Иво! От тук нататък ме имаш за постоянен твой избирател.

    ОтговорИзтриване
  2. Имаш два гласа с преференция от мен и синът ми, на който това са му вторите избори.
    Ще продължаваме да те подкрепяме

    ОтговорИзтриване
  3. А не да се чудим какво да правим в МИР 23....

    ОтговорИзтриване