Convert Clear

България на живо Подкаст

петък, 15 септември 2017 г.

Как и защо гласувах на Заседание 38 на СОС от 14 септември 2017

Дневният ред и приетите доклади на Заседание 38 от 14 септември 2017 г. можете да видите ТУК.
Излъчвам всяко заседание [на живо] във фейсбук страницта ми Иво Божков

Точка 1 - За

Точка 2 - Не гласувах отчета за приемане на годишния отчет за изпълнение на бюджета към 31.12.2017 г.
Причината е същата, поради която гласувах въздрържал се на самия бюджет - липса на пълна прозрачност чрез ежемесечно публикуването на всичките данни онлайн в машинно-четим вариант.
ТУК може да следите за публикуваните база данни.

Точка 3 до 13 - За

Точка 14 - Въздържал се. Разсрочва се неплатената до сега такса смет на дружество, което отдава под наем имоти. Дружеството подпомага инвалиди и напълно подркепям съществуването му, но очевидно това ръководство не е достатъчно добро.

Точки 15 до 20 - За

Точка 21 - За. Добро предложение на главния архитект Здравков за прекратяване на ПУП на високата сграда в градинката пред Първа инвестиционна банка, квартал Стрелбище. Казусът предизвика редовни протести на гражданите и блокиране на бул. България. Предложениете получи пълна подкрепа на СОС. Проблемът е, че съветниците на ГЕРБ подкрепиха в началото на тази година подобни казуси като изграждането на небостъргач в полите на Витоша, както и на мястото на Мартинели по бул. България.

Изказването ми по точка 21 за прекратяване ПУП скандална сграда квартал Стрелбище:

Точки 21 до края - негласувал поради ангажимент извън общинския съвет. Нямаше спортни точки и щях да подкрепя всичките гласувани.Можете да гледате запис от цялото заседание на видеото, което следва:Няма коментари:

Публикуване на коментар