Convert Clear

България на живо Подкаст

четвъртък, 3 септември 2020 г.

Продължавам да излъчвам. Благодаря за вашата помощ и подкрепа

Имам една добра и една лоша новина след вчерашното падане на цялата ми техника за излъчване от 4 метра височина. Случи се докато бях до тоалетна. Дали е бутната по небрежност или нарочно няма да разбера. Понеже много хора ми писаха и изявиха желание да помогнат за оправяне на щетите, публикувам в края на текста различните форми, през които можете да го направите. 

Добрата е, че щетите на са такива, че да ми попречат да излъчвам! Днес, на спокойствие побърниках техниката за излъчване и мисля, че я оправих и вкарах отново в операционен режим! Тази техника е сама по себе си паметник на случващото се и ще бъде с протестиращите докрай!

Лошата новина е, че са счупени няколко важни и скъпи компонента. Най-малката щета са скъсаните слушалки и изчезналия дунапрен на Rode микрофона. Най-голямото поражение е при "нод" антените на Терадек - устройството за излъчване. Те са счупени и вече не работят.

Приставката за микрофони е сцепена, но работи:


Тествах камерата на дневна светлина и оптиката не изглежда да дава изкривяванията от снощи, когато ги установих на тъмно. Ще видим довечера как е положението.


Още една лоша новина, е че цената за вчерашното ми висококачественото излъчване на 1080p, чрез пращане на данните в x265 (HEVC) формат и транскодирането им в x264 формат (форматът, който приемат фейсбук и ютюб) излиза по 3$ на час транскодиране и 2$ на гигабайт пратен от сървърите на Терадек към фейсбук и ютюб. А тоест 472$
Това се налага, когато има много хора на едно място и връзките са зле или когато искаме да ползваме по-малко гигабайти от трафика на интернет плана ни. В х265 формат, данните, които се пращат са двойно по-малки по обем за еквивалентно качество под х264 формат. Проблемът е, че фейсбук и ютюб приемат само обемистия х264 формат и трябва да се транскодира.

До сега съм ползвал другите сървъри на Терадек, които са по евтини - 50$ за 100GB трафик на месец. Те не поддържат х265 формат и няма скъпото транскодиране, но се натоварва потреблението на гигабайти от телефонния оператор.
 


Понеже много хора ми писаха и изявиха желание да помогнат за оправяне на щетите, публикувам тук различните форми, през които можете да го направите. Благодаря ву за съпричасността и ви уверявам, че един шер на постовете и видеата ми или едно сърчице или палец са еквивалентна форма на подкрепа.

В горния десен ъгъл на сайта има две полета за дарения чрез пейпал или epay.bg. 

Пайпалът ми е: yvobojkov@gmail.com 

ePay.bg КИН номерът ми е: 8380944655

Банковата ми сметка: BG60STSA93000025151789



Ето и малко повече информация относно елементите, които ползвам: 

Най-важният елемент за излъчване е Teradek Vidiu Go, който на този етап изглежда работи.
https://dynaphos.com/product/47/395/7413_teradek_vidiu_go_hevc___h264_encoder_for_live_streaming_via_wi-fi_network

Счупените антени на Терадек "нод"-овете, който вече не работят са по 800 лева всяка.
https://dynaphos.com/product/47/395/7414_teradek_node_-_vidiu_go_-_cellular_3g___4g___lte_module_europe

 

2 коментара:

  1. Здравейте г-н Божков,гледах излъчването ви за 18-те милиарда които ще дойдат в Бг.Казвате,че могат да бъдат усвоени добре,а именно в полза на населението.Аз имам един въпрос-"ами недей боже пак го изберат"тогава какво?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това дори самият Борисов вече не го вярва и му личи.

      Изтриване