Convert Clear

България на живо Подкаст

събота, 31 октомври 2015 г.

Капка победа в море от загуби + отчет


Благодаря на отчетените 2363 души, които ми дадоха доверието си, за да мога да бъда избран за общински съветник в София!

Извинявам се на всичките членове на избирателни комисии, които изстрадаха това престъпно преброяване в Арена Пиночет.
В окончателната листа се подреждам на 4-то място след Трайчо Трайков, Марта Георгиева с 3096 и Прошко Прошков с 2949. От РБ ще бъдем 11 души в съвета.

Благодаря на всички, които повярваха в мен и ми дадоха възможност да докажа на тези, които още не вярват, че можеш да бъдеш избран в България без зад теб да седи никой друг освен всеки един човек с личното си доверие и глас - може и го даказвам!

Най-голямата ми победа е в това, че успях да накарам май-малко 2363 души да се почувстват победители. Не знам за вас, но откакто съм на 18 и гласувам, мойте хора не печелят. Е, и сега не спечелиха, но благодарение на преференциите нещата са по-различни. С тях гласуваш не само за партия, а за човек, конкретен, и ако той спечели е само и единствено защото благодарение на теб и твоя глас това се е случило. Най-щастлив съм от това споделено чувство за победа, което усетих в поздравите и искрената радост на хората, които ми честитят сякаш сме спечелили София :)

Разбира се нещата изобщо не са розови. Ниската избирателна активност и престъпно накадърната организация на изборите доведоха до куп непреднамерени, но и до абсолютни фалшификации и злоупотреби. Предстои да внесем, заедно с колеги, жалби с искане за преброяване поне на секциите, където има очевадни грешки и манипулации.
Резултатите от изборите няма да се променят от преброяването на стотината секции, където са установени грешки, но ще са гаранция за това, че всички се борим за справедливостта всеки глас да бъде отчетен правилно.

Резултатите в София дават надежда, че има шанс за по-бърз напредък. Най-голямата група в общинския съвет остава без мнозинство и ще трябва да разчита на подкрепата на останалите по-малки групи при взимането на решения. Това е много важен напредък, защото в българските условия, едновластието дегенерира в злоупотреби или просто в ленивост и безхаберие, което пак си е злупотреба с доверие. Другото положително нещо е, че в столичния общински съвет огромна част от решенията трябва да се взимат не на партиен, а на принципа да се решават проблемите на гражданите. Загубеното едновластие съм убеден ще ускори процеса за прозрачност на харчените пари от общината и ще доведе до взимане на много по-правилни решения за всички граждани, а не само за "нашите" граждани. Опасността е обаче, да не се повтори модела "всички на софрата" така добре разработен. Тук надеждата ми е в пробива и наличието на непримирими фактори в общинския съвет, един от които ще съм аз.

Всички 11 души от листата на РБ влизат благодарение на подредбата по преференции. За съжаление много стойностни хора, като 5-ия Любомир Георгиев, 29-ия Виктор Чаушев и много други не влизат. Преференциите уви имат две страни, да изтикат напред хората с мажоритарно доверие (Трайчо Трайков е перфектен пример за това, защото освен сигурното му първо място, той получи и най-много преференции), както и хората, които успяват да мобилизират цели районни организации. От партийна гледна точка изводите не са лесни, но трябва да бъдат направени, защото преференцията трябва да остане, а в листите да има повече мажоритарни кандидати, които идват с името и репутацията си, а не само с организациите, които са успели да впрегнат в тяхна полза. Тук няма как да не отбележа, че както на предните избори, не съм уговарял нито една организация или партийна структура организирано да ме подкрепя и всеки съвсем убедено и самостоятелно е взел решението да отбележе моята преференция. Това е много важно за мен и е част от тази лична победа, която искам да послужи за пример на всеки, които иска да бъде избран - впрягайте силите си за бъдете полезен на останалите и рано или късно хората ще ви оценят, а дори и да не спечелите, ще продължат да ви уважат и подкрепят.

И така, на 25 октомври 2363 души постигнахме капка победа в море от загуби, но капка по капка вир става!Прозрачност чрез отчет на изразходваните лични средства в кампанията ми:

- 1000 плаката и 3000 брушури (от които 2000 раздадени лично и 1000 в къщи) - 340 лв
- разлепяне на 750 плаката - 80 лв
- избработка на банер и реклама на банер в два сайта - 566 лв
- реклама във фейсбук - 388 $ - 690 лв
Общо - 1676 лв


5 коментара:

 1. Браво на вас! Възхищавам се на устремеността ви. Вярвам, че ще продължите да защитавате справедливите каузи и в общинския съвет. Разчитам наистина да инициирате ново преброяване на бюлетините в секциите със съмнения, защото моят личен глас за вас, както и за РБ, най-вероятно не е бил отчетен в секцията в Младост-2.

  ОтговорИзтриване
 2. Поздравления.Успех.Ако имаше такива като вас и във Варна....

  ОтговорИзтриване
 3. Поздравления! И ти напомням да вземеш мерки разлепените 750 плаката да бъдат премахнати, както е по закон ?

  ОтговорИзтриване
 4. Само не разбрах от "отчета" ти как смяташ да правиш каквото и да е, освен да живуркаш като общинар-че, хм, което с годините почна да звучи като "митничар-че". No offense.
  Ще ти кажа и защо не разбрах: - единственото нещо, което казваш, apart фром how thankful you are е, че си станал свидетел на безобразията, Арена Пиночет, хаха, това не е лошо и, че всъщност изборите в Отечеството са Пародия. Нямаме демокрация. Изтеглихме 21 милиарда, догодина ще си имаме изтребител, а на мястото на България на картите на господарите пише "proxy". Но това звучи наистина песимистично. Не може да е вярно. Дай да гледаме оптимистично и да те поздравим, задето ни благодариш, все едно си спечелил короната "най- рано заспал на бала". Обувки - 200 лева. Сако - 300 лева...Не ме разбирай погрешно, надявам се, че ще сполучиш да направиш нещо, което да защити интереса на народа, а не на твойто си хилаво лоби от пет приятели и едно бившо гадже, дано да сториш нещо правдиво и достойно, да спасиш някоя поляна от застрояване, или да направиш спортна площадка другаде, ама без да точиш пари от 21-те милиарда ами пресметливо, като достоен и мъдър обществен работник. Но ти отдаваш тази огромна фалшификация - изборите - на "престъпна некадърност". Това може да значи само, че: Или не си много проницателен, или не казваш истината. Което не е на добре. И все пак - стискам ти палци, но не забравяй, че палец по палец не прави нищо :)

  ОтговорИзтриване
 5. Поздравления и от мен!Върви напред,не с лакти ,а със амбиция!Браво!

  ОтговорИзтриване