Convert Clear

България на живо Подкаст

петък, 15 януари 2016 г.

Как и защо гласувах на Заседание 06 на СОС от 14 януари 2016

Дневният ред на заседанието можете да прочетете ТУК.

Точка 1 - Гласувах За концесията за управление и поддържане на система за отдаване под наем на велосипеди и рекламни елементи. Става въпрос за предоставяне на рекламна площ срещу поддържането на услуга за безплатно ползване в рамките на 30 минути на колело в центъра на София. Едно похвално начало, съпътствано разбира се с множество въпросителни.
Голямата драма покрай целия доклад беше, че концесията предвиждаше услугата да се предоставя само лятото и до 19 ч.- но разбира рекламната площ, в компенсация на поддържането на услугата щеше да се ползва от концесионера през цялата година. След като в комисия отпадна сезонноста на услугата, терминът отново се появи в доклада предложен за гласуване в пленарна зала. Изключително интерсно как са възможни подобни неща. Разбира се, Прошко Прошков изрази позицията на групата на РБ, че ако услугата не бъде гласувана като целогодишна, както това беше прието в комисия, предложението няма да бъде подкрепено от групата.

Термините работно време и сезонност отпаднаха и услугата ще бъде целогодишна. Една малка победа или успешно създадена пушилка, за да се скрие нещо по-неизгодно в концесията? Имайки предвид, че финансовата рамка беше пратена нощта преди гласуването, съмненията със сигурност остават.



Точка 2 до 11 - Гласувах За

Точки 12 до 19 не гласувах. От началото на този СОС отказвам да гласувам точките на бившия главен архитект Петър Диков, както и на неговата заместничка арх. Бойка Къдрева. Много от тези точки са рутинни и неучастието ми в гласуването не пречи на тяхното приемане. За спорните точи разбира се взимам отношение.
Точки 20 до 26 - Гласувах За

Точки 27 до 30 - Гласувах За. Всичките бяха предложения на районните кметове на София.
Точки 31 до 33 бяха отговори на питания. Можете да ги прочетете в дневния ред ТУК.

Точки 34 до 41 - Гласувах За. Извънредни точки, една от които за връчване на значка на София на Бина Харалампиева, Ириней Константинов и Кирякос Аргиропулос.

Можете да видите видео запис на заседанието ТУК.

Няма коментари:

Публикуване на коментар