Convert Clear

България на живо Подкаст

петък, 10 юни 2016 г.

Как и защо гласувах на Заседание 16 на СОС от 09 юни 2016

Дневният ред и приетите доклади на Заседание 16 от 09 юни 2016 г. можете да видите ТУК.
Излъчвам всяко заседание [на живо] във фейсбук страницта ми Иво Божков


Точка 1 - За. Правилник за устройството и дейността на Регионален исторически музей – София. Въпреки, че нямах причина да не гласувам За, съм много против сградата на банята да бъде ползвана като музей. София е възникала като град заради минералните термални води. Това до ден днешен е уникално богатство, което се прахосва престъпно. Нито Централна баня, нито банята в Овча Купел се ползват, което е неразбираемо за мен имайки предвид, че в цяла Европа градове просперират само и единствено благодарение на термалните води.
Въпросът е вече повдигнат от групата на РБ в съвета и предстои да видим какво може да се случи.

Точка 2 - За. На предложението за отпускане на две персонални пенсии на деца без право на наследствена пенсия от починал родител отново атака и вмро гласуваха против. Коментарът е напълно излишен.

Точки 3 до 6 - За. 3- Кандидастване за финансиране; 4 - комисия за ЖСК към район Банкя; 5 - даване на съгласие на Топлофокицая за монтиране на ретранслатор; 6 - даване на разрешение на Топлофикация да сключи договор за спогодба с БЕХ.

Точки 7 до 24 - За. Пропуснах гласуването на точки 10 до 12
Точки на новия главен архитект Здравко Здравков и Бойка Къдрева. Откакто Здравко Здравков встъпи в длъжност и започна да внася доклади и да носи отговорност гласувам За. Причината е, че заявените му приоритети по време на процедурата за избор на нов главен архитект съвпадат изцяло с моето виждане за развитие на София - максимална прозрачност в направеление архитектура и градоустройство и приоритет на пешеходеца, велосипедиста и градсксия транспорт пред колата.

Пропуснах гласуването на точки 28 до 39  тъй като излязох, за да се запозная лично с новия главен архитект Здравко Здравков. Тъй като бях от изборната комисия, по време на процедурата по избор не беше редно и не бях успял да го направя и след това. За това го изчаках извън залата и обменихме няколко думи, в които му заявих, че има моята подкрепа и кредит на доверие относно заявените посоки за работа.

Точка 40 - Въздържал се. Утвърждаване на Бизнес план на „Софийски имоти” ЕАД за 2016 г.
Забележката на Трайчо Трайков относно липсата на решение за къпалнята Мария Луиза в Борисовата градина можете да чуете на 1 час и 04 мин във видеото в края на поста ми.
Наистина това е един от много нерешени проблеми следствие на престъпното разграбване на софийски имоти от общината. Намесени са мутри и до момент отговорните не смеят да излязат с конкретно решение.

Точка 41 - За. общинските Обединените детски заведения и Целодневните детски градини на територията на Столична община се преименуват и всички ще носят вече името Детски градини. Имената на самите заведения се запазват, но отпред вече ще пише ДГ.

Точки 42 до 51 - За. Всичките бяха предложения на районните кметове на София

Точки 52 до 54 - отговори на въпроси към кмета на София можете да прочетете тук.

Точка 55 - За. Заемообразно отпускане на средства за разплащане на разходи по Проект „Да изразим себе си” от  Програма „Деца и младежи в риск” - атака и вмро отново бяха единствените, които гласуваха против - сещате се защо...
Точка 56 - За.
Можете да гледате запис от цялото заседание на видеото, което следва:


Няма коментари:

Публикуване на коментар