Convert Clear

България на живо Подкаст

събота, 27 януари 2018 г.

Проф. Калин Янакиев - Евразийският дневен ред на Русия проработи в България

Евразия е големия макро-проект на новоимпериална Русия. Според този възглед се оформя друга алтернативна на европейската цивилизация, която казват навлизала в дълбока криза, и в противовес на либералния консенсус, който до този момент царял в Европа, се оформяло едно направление - християнство, национализъм и капитализъм.
Проблем в съвременната политическа ситуация е, че в момента България се управлява от коалиция, която се състои от общо взето про-европейски настроената дясно-центриска и популистка по своята стилистика партия ГЕРБ и евразийците. Коалиция, която тегли в различни посоки, а това не може да не е проблем.

На обществото бе пуснат фигуративно казано един Вирус, който доведе една част от него буквално до лудост. За евразийските партии можем да намерим мотив защо те вдигнаха такъв шум около една конвенция със съвершено ясни цели и много прост от юридическа гледна точка текст, който е именно защита на жените и въобще защита от домашно насилие.

Защо бе пуснат този вирус? Защо тоя прословут, нека се пошегуваме - джендър, защото ако попитате 80% от хората веднага ще ви кажат за джендъра е тази конвенция.

Известно е как се правят тези неща в Русия. Всеки път, когато в Русия достигне документ свързан с човешките права, там се действа точно по този начин. Преглежда се внимателно, намира се нещо такова като джендъра, термин който не е ясен, вдига се страшен шум около този термин. На обществото се внушава, че предстоят едва ли не антропологически промени, които европа иска да внесе в нашето здраво и традиционно общество и най-накрая документа се отхвърля.

Тук в България се пробва дали това работи. Е, проработи и тревожното е защо проработи и то с такава гръмовита сила?

След като всичко бе ясно изведнъж всички решиха, че ще ни сменят половете, че ще настъпи транс-хуманизъм, че от Европа друго не може да дойде, че има едни много страшни и секретни сили, които не можем да видим, но целят много подло чрез тази конвенция да вкарат като троянски кон този транс-хуманизъм в България, който що почне да работи и ще стане страшно.

Седмицата на #Иво 26 януари 2018, www.eurocom.bg

Вярно е, че хората обичат да мразят. Още по-лесно им е да мразят ако имат свещено алиби за своята омраза, защото всички знаят все пак, че да мразиш не е добре. Но ако можеш да мразиш със свещено алиби - о! тогава мразиш с опиянение.

И поради тази причина на хората бе предложено да мразят някакви люде - хомосексуалните, травеститите и най-вече онези подлеци от Европа, които се опитват да ни тласнат натам.

Вижте, колко е лесно. Най-лесния за осъждане грях, ако не си хомосексуален е греха на хомосексуалността, защото и да искаш да имаш този грях, ти не можеш да го имаш ако не си хомосексуален а си хетеросексуален. Я се опитай обаче да не бъдеш горд или да не бъдеш сребролюбив, защото това също са грехове и то големи - много е трудно, изключително е трудно. Но виж ако не сме хомосексуални, това е най-лесното - мразим хомосексуалните, каквито и да искаме да сме, няма да сме. Тоест изключително лесно е да се мрази грях, който ти по определение не можеш да имаш.

Знаете ли на какво ми прелича това. На онази фобия, която се е създала в навечерието на национал-социализма, от тъй наречения разложителен бацил за традиционното германско общество - евреите, които нямат собствена вписаност в нациите, чуждеродна нация и поради тази причина разлагат традицията на тези нации и ги водят до безроден космополитизъм. Знаете до къде е довело това. 

Не мога да твърдя, че сме в навечерието на фашизъм, но виждам, че предпоставки за подобно нещо има и се питам кои ще бъдат съвременните евреи? Това няма да бъдат просто хомосексуални, трансджендърни и така нататък, първо защото те не са толкова много и не се афишират, това ще бъдат така наречените либерали.

Либералите, разбира се не са тези, които отговарят на политическото си определение и понятие, защото путиновата пропаганда успя да създаде един базисен дуализъм в света и Европа - делене на консерватори, тези които са в Русия и са християни, консервативни, привърженици на традиционните ценности и тези, които обобщено се наричат либерали. Либералите са тези, които разлагат обществото, които ще доведат до транс-хуманизъм, които разлагат границите между нациите, които ни водят до космополитно общество - изобщо до страшни работи.

Този дуализъм, който може да бъде възпламенен изключително лесно. Видяхме как се случва това. Една конвенция, една чуждица, параноя около тази чуждица нагнетяване на напрежението, опит на хора експертно да обяснят, но кой ще ти слуша експертно говорене при положение, че сме заплашение, децата ни са заплашени, ще им сменят пола и т. н., крясъци невероятни, достатъчно е една искра да пламне и един сблъсък там в аулата на софийския университет ако се беше случил.

Вижте цялото интервю във видеото публикувано по средата на текста.

Няма коментари:

Публикуване на коментар